Vrienden Van weer bij elkaar!

Vrienden spelen vier-op-een-rij!

Zondag 17 april vond de Vriendenactiviteit van 2016 plaats. De Vrienden vormen een groep mensen die zelf geen lid zijn van scouting maar onze club wel een warm hart toedragen. In ruil voor een kleine bijdrage per jaar ontvangen ze nieuwsbrieven en wordt er elk jaar een activiteit georganiseerd.Voorgaande jaren hebben we een Vriendensoos en een Vriendenkampvuur georganiseerd. Dit jaar stond er een Vrienden-scouting-spel op het programma! Het spel was een combinatie van levend vier-op-een-rij en een Zweeds renspel. Door de meest uiteenlopende opdrachten uit te voeren, konden de teams vakjes op het speelbord veroveren om op die manier zo veel mogelijk vier-op-een-rij’en te krijgen. Er zaten flink wat kennisvragen tussen maar voor degenen die niet uit hun hoofd wisten wat de Latijnse benaming voor een slagader in de knieholte is of die waren vergeten hoe het veld heet dat later is toegevoegd aan het kampeerterrein in Mook, was er een ‘literatuurtafel’. Hier lagen allerlei boeken, tijdschriften en aanwijzingen waarmee alle opdrachten tot een goed einde gebracht konden worden. Verder moesten er woorden van en naar het Spaans vertaald worden met behulp van walkie-talkies; zijn er woorden in morsecode geseind; is er geapenkooid door mensen van boven de zestig; is er een kampvuurtje gemaakt dat bijna twee minuten heeft gebrand; zijn er selfies gemaakt op een geheime locatie en zijn er verrassende liedjes gezongen. In het begin gingen de teams heel vriendelijk met elkaar om maar in de loop van het spel werd er flink wat gedwarsboomd en hebben we een aantal verbeten gezichten gezien. Hoewel het er daar in het begin totaal niet naar uitzag, heeft team Groen het spel gewonnen met zeven keer vier-op-een-rij!Na het spel hebben we nog even nageborreld en zijn toen – nadat alle spullen weer netjes waren opgeruimd natuurlijk – naar huis gegaan. Het was een erg gezellige middag en we vonden het leuk om iedereen zo enthousiast bezig te zien. Via deze weg willen we de Vrienden bedanken voor hun aanwezigheid en natuurlijk hun jaarlijkse bijdrage. Dat jullie nog maar lang Vriend mogen blijven van ons clubbie!

IMG-20160417-WA0009IMG-20160417-WA0017IMG-20160417-WA0023IMG-20160417-WA0031