Groeps­weekend

Het groepsweekend van Scouting Oost 1 vindt na meer dan 10 jaar weer plaats! Dit jaar zal het op 21-23 april zijn. Je kan hieronder al de eerste info lezen.

Voor wie en wanneer is het groepsweekend van Scouting Oost 1?

Het weekend is voor alle kinderen van scouting, hun ouders en eventueel hun broertjes en zusjes. De scouts, gidsen, verkenners en explo’s zijn al welkom op vrijdag 21 april na het avondeten, zaterdag 22 april ’s ochtends begint het voor de ouders en de welpen en kabouters. We sluiten gezamenlijk af op zondag 23 april rond 12 uur.

Waar gaan wij heen met het groepsweekend?

We zullen met iedereen op een groot terrein kamperen! Waar dat terrein precies ligt, houden wij nog even geheim… Voor alle kinderen die bij een speltak zitten is een slaapplaats verzorgd op dat terrein; ouders die meegaan regelen zelf een tent (of eventueel andere slaapplaats), ook voor eventuele andere kinderen die meegaan op het weekend.

Wat gaan wij doen op het groepsweekend?

Er wordt overdag een programma gemaakt voor jong én oud! Het programma voor de kinderen is echter wel vanaf 7 jaar (de leeftijd van onze allerjongste leden) dus voor kinderen jonger dan 7 jaar hebben we geen programma.

Krijgen wij daar ook eten en drinken?

Iedereen die zich aanmeldt voor het weekend krijgt lunch en avondeten op zaterdag, en ontbijt op zondag.
De scouts, gidsen en verkenners zijn er al vanaf vrijdag na het eten, dus die krijgen die dag geen avondeten, maar natuurlijk wel ontbijt op zaterdag.

Kost het ook geld om mee te doen met het groepsweekend?

Leden (dus kinderen die bij een speltak zitten) mogen altijd gratis mee met de scouting weekenden, dus ook met het groepsweekend.
Voor andere mensen die mee gaan vragen wij een kleine bijdrage. Deze bijdrage zorgt ervoor dat wij eten en drinken, het kampterrein en het programma kunnen betalen.

Ouders, verzorgers en andere volwassenen betalen: €20
Broertjes, zusjes en andere kinderen kosten: €10
Kinderen onder de 7 jaar zijn gratis.
Voor het betalen wordt later een betaallink gestuurd via de e-mail.

Help! Ik heb nog heel veel onbeantwoorde vragen!

Geen paniek: je kan ons altijd bereiken op groepsweekend@scoutingoost1.nl, we proberen je vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

Oke, leuk, ik wil wel mee! En nu?

Super fijn dat je zo enthousiast bent! Over een tijdje komt op deze pagina het aanmeldformulier, daarmee kan je je dan aanmelden. We zullen je natuurlijk vertellen wanneer dat zo ver is. Voor nu hoeft er dus nog niet zo veel te gebeuren, maar houd natuurlijk wel je agenda vrij 😄