Groeps­weekend

Let op! Er staat nieuwe informatie op deze pagina sinds 16 april. De paklijst en het adres staan er nu ook op.

Het groepsweekend van Scouting Oost 1 vindt na meer dan 10 jaar weer plaats op Scoutingterrein Buitenzorg in Baarn (Amsterdamsestraatweg 51, Baarn)! Dit jaar zal het op 21-23 april zijn, in Baarn. Op deze pagina kan je alle belangrijke info lezen.

Veelgestelde vragen

Wat moeten we meenemen? (paklijst)
Waarom kan ik mij niet meer aanmelden?

De aanmelding is gesloten, je kon je aanmelden tot 31 maart 23:59. Mocht je je toch nog willen aanmelden, kan je altijd mailen naar groepsweekend@scoutingoost1.nl, dan kijken wij wat wij voor je kunnen doen.

Mogen kinderen die al lid zijn van scouting ook mee op het groepsweekend zonder hun ouders?

Jazeker! Kinderen op scouting mogen altijd mee op de scoutingweekenden, dus nu ook zonder dat hun ouders meegaan. Het wordt dan alleen wel lastiger om ook nog andere kinderen mee te nemen (die dus niet op scouting zitten). Wil je dat toch wel graag? Mail dan even naar groepsweekend@scoutingoost1.nl.

Mogen huisdieren (zoals honden) ook mee op het groepsweekend?

Helaas zijn huisdieren niet toegestaan op het terrein waar het groepsweekend plaats zal vinden. Bij het halen en brengen moeten huisdieren ook in de auto wachten. Heb je een hulphond of ander ondersteunend dier? Mail dan even naar groepsweekend@scoutingoost1.nl, dan kunnen wij vast doorgeven dat er een uitzondering gemaakt moet worden.

Moeten ouders die meegaan ook het hele weekend mee zijn, en op het kampeerterrein blijven slapen?

Het is natuurlijk pas een echte scouting-experience als je ook de zaterdagnacht in een tent doorbrengt! Maar dat is natuurlijk niet verplicht. Ouders kunnen ook zelf besluiten een accommodatie in de buurt te boeken, of de zaterdagavond lekker naar huis te gaan. Het is in alle gevallen mogelijk om zondag alsnog weer terug te komen voor het ontbijt en de gezamenlijke afsluiting van het weekend, maar ook dat hoeft natuurlijk niet. Denk er wel aan dat alle kinderen zondagmiddag weer van het kampterrein opgehaald moeten worden!

Is het mogelijk om met de eigen camper/caravan op het terrein van het groepsweekend te komen en/of overnachten?

Het is helaas niet mogelijk om met een camper of caravan op het terrein van het groepsweekend te komen en/of daar te overnachten in een camper of caravan. Op het terrein mogen van de beheerders helaas geen auto’s, campers, caravans of andere voertuigen komen.

Hebben de kinderen een fiets nodig tijdens het weekend?

Alle bezoekers hebben geen fiets nodig tijdens het groepsweekend. Dat geldt dus voor alle kinderen, leiding, ouders en andere genodigden.

Kan ik gratis parkeren op het terrein van het groepsweekend?

Op het terrein van het groepsweekend kunnen wij gratis parkeren. De parkeermogelijkheid is helaas niet oneindig, dus afhankelijk van de hoeveelheid ouders die blijven overnachten zal er uitgeweken moeten worden naar parkeerplaatsen in de buurt. Het is gezien de aanmeldingen nog onduidelijk of dit nodig zal zijn.

Informatie

Voor wie en wanneer is het groepsweekend van Scouting Oost 1?

Het weekend is voor alle kinderen van scouting, hun ouders en eventueel hun broertjes en zusjes.

De scouts, gidsen, verkenners en explo’s verzamelen op vrijdag 21 april om 18.30 in Amsterdam op ons eigen scouting terrein. Zij moeten dan al gegeten hebben.

Zaterdag 22 april ’s ochtends begint het weekend ook voor de ouders en de welpen en kabouters. Zij worden op zaterdag verwacht tussen 09.00 en 09.30 op Scoutingterrein Buitenzorg in Baarn (Amsterdamsestraatweg 51, Baarn), ongeveer 30 minuten rijden van Amsterdam.

We sluiten gezamenlijk af op zondag 23 april rond 12 uur. Alle kinderen moeten dan worden opgehaald bij Scoutingterrein Buitenzorg in Baarn.

Waar gaan wij heen met het groepsweekend?

Scoutingterrein Buitenzorg in Baarn (Amsterdamsestraatweg 51, Baarn). We zullen met iedereen op een groot terrein kamperen! Je kan ook met de trein naar station Baarn. Vervolgens is het nog een wandeling van 20 minuten.

Voor alle kinderen die bij een speltak zitten is een slaapplaats verzorgd op dat terrein; volwassenen die meegaan regelen zelf een tent (of eventueel andere slaapplaats), ook voor eventuele andere kinderen die meegaan op het weekend. Alle oudere kinderen (gidsen, scouts, verkenners, explo’s) komen op vrijdagavond zelfstandig met een tocht op het terrein vanaf de Kruislaan, alle jongere kinderen moeten door hun ouders op zaterdagochtend gebracht worden. Ook alle ouders of andere genodigden moeten zelfstandig naar het terrein komen.

Wat gaan wij doen op het groepsweekend?

Er wordt overdag een programma gemaakt voor jong én oud! Het programma voor de kinderen is wel pas vanaf 7 jaar (de leeftijd van onze allerjongste leden) dus voor kinderen jonger dan 7 jaar hebben we geen programma. Die kunnen dan gezellig meelopen met hun ouders.

Krijgen wij daar ook eten en drinken?

Iedereen die zich aanmeldt voor het weekend krijgt lunch en avondeten op zaterdag, en ontbijt op zondag.
De scouts, gidsen en verkenners zijn er al vanaf vrijdag na het eten, dus die krijgen die dag geen avondeten, maar natuurlijk wel ontbijt op zaterdag.

Kost het ook geld om mee te doen met het groepsweekend?

Leden (dus kinderen die bij een speltak zitten) mogen altijd gratis mee met de scouting weekenden, dus ook met het groepsweekend.
Voor andere mensen die mee gaan vragen wij een kleine bijdrage. Deze bijdrage zorgt ervoor dat wij eten en drinken, het kampterrein en het programma kunnen betalen.

Ouders, verzorgers en andere volwassenen betalen: €20
Broertjes, zusjes en andere kinderen kosten: €10
Kinderen die al op Scouting Oost 1 zitten en kinderen onder de 7 jaar zijn gratis.

Voor het betalen wordt na het sluiten van de aanmelding (31 maart) een betaallink gestuurd via e-mail.

Help! Ik heb nog heel veel onbeantwoorde vragen!

Geen paniek: je kan ons altijd bereiken via groepsweekend@scoutingoost1.nl, we proberen je vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.