Lopend Vuurtje 7.1

17 augustus 2021

Lieve lezer,

De wereld bevindt zich in een gekke tijd. Helaas blijven we dat maar zeggen en lijkt er geen einde aan te komen. Een gekke tijd is het ideale moment om dingen eens anders aan te gaan pakken, zodat je er iets positiefs uit kunt halen. Dat is precies wat wij bij het Lopend Vuurtje hebben gedaan, en daar is deze geheel digitale editie het resultaat van. Zo eentje hebben we er vorig jaren weliswaar ook uitgebracht, maar deze keer hebben we iets te melden over ieder hoekje en gaatje van de vereniging; in plaats van alleen maar een agenda (die er nu natuurlijk ook gewoon in staat). Een soort nieuwsbrief zou je dit dus kunnen noemen. Maar wees niet getreurd hoor, verderop in het jaar keren we weer terug op papier, want dan is er vast een hele hoop meer te vertellen, dus definitief veranderen doen we ook weer niet. 

Alhoewel, dat zeggen we nou wel, maar ergens zijn we ook wel definitief veranderd. De samenstelling van de redactie is namelijk flink aangevuld. Wij verwelkomen graag Luna en Thijs! Volgende editie, die ene die weer op papier komt dus, zullen we hen uitgebreider introduceren, dus nog eventjes geduld. Voor nu in ieder geval veel leesplezier en tot snel op de Kruislaan!

Liefs,

De redactie

Eerste opkomsten

Waarschijnlijk al voor iedereen bekend, maar de eerste opkomsten van dit seizoen beginnen in de week van 23 augustus:

  1. Welpen: dinsdag 24 augustus 18.45-20.15 uur
  2. Verkenners: dinsdag 24 augustus 19.00-20.30 uur
  3. Gidsen: woensdag 25 augustus 19.00-20.30 uur
  4. Kabouters: donderdag 26 augustus 18.45-20.15 uur
  5. Explo’s: donderdag 26 augustus 19.00-20.30 uur
  6. Bevers: zaterdag 28 augustus 10.30-12.00 uur

Let op: leden die overvliegen naar een nieuwe groep gaan meer betalen. De bedragen staan op de speltakpagina’s op de website.

Ook gelden er nog steeds maatregelen vanwege COVID-19.

Open week

De jaarlijkse open dag is dit jaar verlengd tot een heuse open week! Voor de drie jongste speltakken staan er verlengde open opkomsten met speciale activiteiten op het programma.

Iedereen is welkom! Dus bij de eerste opkomst krijgt iedereen flyers mee om aan je vriendjes/klaskinderen/buurkinderen te geven. Zegt het voort!

Daarna

14 september: Start Grote Clubactie

25 september: Klussendag

Medio oktober: Groepsraad

16 – 24 oktober: Herfstvakantie

25 dec 2021 – 9 januari 2022: Kerstvakantie

16 – 23 juli 2022: Zomerkamp

We hebben via-via een heuse schatkaart in handen gekregen! Een zekere piraat Anna heeft die blijkbaar gemaakt en het lijkt erop dat de schat ergens in de buurt moet liggen. Lukt het jou om de schat te vinden? Stuur ons dan een foto via lopendvuurtje@scoutingoost1.nl en wie weet vinden we samen wel iets heel tofs!

Terugblik

In de eerste week van de zomervakantie heeft natuurlijk ook weer het zomerkamp van Scouting Oost 1 plaatsgevonden. Het was weer even spannend of de maatregelen niet vlak voor kamp aangepast zouden worden – en dat werden ze – maar dat stond onze heerlijke kampweek gelukkig niet in de weg!

Wat een geluk dat we dit jaar weer in Vilsteren en Ommen waren en toevallig niet in het zuiden van ons land; met al die overstromingen op veel plekken waar we anders vaak verblijven zaten wij toch maar mooi hoog en droog. Ook was er weer iets meer beweging van de kampterreinen af mogelijk en hebben de jongste groepen zelfs weer een gezellig groepsspel met elkaar kunnen spelen en met elkaar kunnen eten.

Wat een avonturen zijn er dit jaar weer beleefd in het oosten van ons land: we hoorden over een enge Joker die de Welpen in zijn macht had, over tovenaars en heksen bij de Gidsen en over de vier elementen én een kluizenaar van de Verkenners. De Kabouters kregen het aan de stok met Vadertje Tijd die DE TIJD stuk had laten vallen, de Explo’s gingen over lijken in hun sabotagespel, en bij het CT [coördinatieteam, red.], ach, daar ging gewoon alles zijn gangetje als we de verhalen zo teruglezen in de kampkrant. 

Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus we hebben een mooie greep uit alle kampfoto’s voor jullie genomen.


Kampkrant-highlights

Ieder jaar tijdens die leukste week van het jaar schrijft elke speltak iedere dag braaf een stukje over wat zij die dag hebben meegemaakt. Ook worden daar zogeheten ‘wist je datjes’ aan toegevoegd. Dit zijn bijvoorbeeld leuke weetjes of quotes. Deze stukjes en wist je datjes, worden na elk kamp gebundeld in een mooie kampkrant. Om terug te blikken op het kamp hebben wij de leukste en opvallendste stukjes én wist je datjes voor je verzameld.  

Wist je dat…?

Het kamp van de Kabouters begon zondag wel heel gek:

‘Onze dag begon vandaag een beetje chaotisch… Claudia stond blijkbaar al twee uur te vroeg bij de kerk op de kinderen te wachten, Corine kwam blijkbaar wel op tijd aangelopen, Lonneke dacht dat het pas zaterdag was, Marianne stond al te koken voor het avond eten en Marijn kwam met krulspelden in haar haar uit haar bed en dacht dat het nog heel vroeg in de ochtend was… wat een gek gedoe!’

Luide kreten vanuit het bos horen en daarop afgaan? De Gidsen deden het:

‘Het was nacht en pikkedonker toen de Gidsen uit hun spelletje Weerwolven van Wakkerdam werden gehaald door luide kreten vanuit het bos. Elkaar vastklampend gingen de Gidsen op zoek naar de bron van dit geluid. Daar in het bos troffen ze ene Gerard aan, die vertelde hoe hij was vermoord door een ‘Dooddoener’. Niets dan het vernietigen van zijn ‘gruzielement’ zou hem rust kunnen geven. De oplettende Gids wist de touwen aan elkaar te knopen en op de weg terug deelde ze mee dat de trofee het gruzielement moest zijn. De trofee ging het kampvuur op en jawel: de Gidsen hoorden de hele nacht geen geschreeuw van Gerard meer.’ 

Er gebeurde iets heel engs bij de Verkenners, maar gelukkig was Tygo 100x sneller dan de snelste auto:

Om 02.30 was het eindelijk stil in de tent van Pieter, Tygo, Felix en Bernard. Tot ze kerkmuziek hoorden. ‘Shit, niet alweer’, dachten ze. Er werd geprobeerd de rits van de tent open te maken, maar gelukkig was ‘ie kapot. Felix had het briljante idee om de andere rits te gebruiken en met een zaklamp op de man te schijnen. Echter vond Tygo het een beter idee om in zijn onderbroek en op zijn slippers naar buiten te gaan. De man draaide zich om, Tygo liet zijn zaklamp vallen en riep: ‘wollah, wollah, wollah, hij is eng!’ Omdat er een zaklamp op de grond lag, waar licht uit scheen, liep Johnny naar de tent. Waarna Tygo vervolgens naar buiten rent in zijn onderbroek en Johnny roept. Tygo rende naar de man (een non) en stond oog in oog met hem. De man rende achter Tygo aan, maar Tygo rende weg en was 100x sneller dan de snelste auto ter wereld!! Tygo stond eindelijk bij de tent en stond te trillen op zijn benen. Uit het niets schreeuwt de man: ‘MIJ NIET VOLGEN!’ Hij ging weg en eindelijk kon iedereen rustig slapen.

De Explo’s dachten van David af te zijn, maar kwamen tot een verschrikkelijke ontdekking:

Zodra wij tijdens de dropping in de buurt van het terrein kwamen zagen we wat oranje licht. Zou Nico met chocomel bij het kampvuur klaar zitten? Maar nee, het licht kwam toch niet van een kampvuur. Het stond rond de ster die door de andere scouting opgehaald had moeten worden. Maar al snel kwamen wij erachter dat deze niet opgehaald had moeten worden. De brandende ster hoort namelijk bij de duivel David. Wat? DAVID? Daar waren we toch van af? David is in- en inslecht, hij heeft ook al toegeslagen. Er liggen 9 lijken in het bos. Allemaal van oud Explo’s…

De Welpen moesten voor hun thema een spannende tocht lopen:

De Joker had een tocht voor ons in petto die zou leiden tot een puzzel. We gingen in groepjes de tocht lopen en kwamen uiteindelijk uit bij een soort ondergrondse tunnel. Beetje creepy wel eigenlijk, want het was heel donker. In die tunnel lagen 2 zakken met puzzelstukken. Toen we weer terugkwamen bij de blokhut hebben we gelijk de puzzel gemaakt. Toen we de puzzel af hadden, kwamen we tot de ontdekking dat de verdiende gouden kaarten in de puzzel gestopt konden worden.