Vertrouwenspersonen

Het is de bedoeling dat Scouting een fijne omgeving is voor iedereen. Toch kan je iets meemaken of zien waar je je niet prettig bij voelt. Denk aan pesten, discriminatie, seksuele intimidatie, vernieling, agressie of machtsmisbruik. Dat is onacceptabel gedrag. Je kunt dan praten met een medelid, leiding of bestuurslid. Praat je liever met een onafhankelijk iemand? Dan hebben we twee vertrouwenspersonen. Je kunt hen bereiken via mail:

Mail Hanneke en Helen op vertrouwenspersoon@scoutingoost1.nl

Hanneke

Ik loop al een tijdje rond op Scouting Oost 1. Na één jaar verkenners in Amstelveen, ben ik op mijn 12e bij de gidsen van Scouting Oost 1 gekomen. Op mijn 16e ben ik begonnen als leiding bij de bevers en dat heb ik tot een paar jaar geleden met heel veel plezier gedaan bij verschillende speltakken. Op dit moment ben ik geen actief leiding meer (al val ik nog weleens bij verschillende speltakken in als er iemand tekort is) en ben ik nog steeds betrokken bij onze vereniging. Daarom voelde ik me ook geroepen om me aan te melden als vertrouwenspersoon toen daarom werd gevraagd. Ik realiseer me dan zowel leden als de vrijwilligers tegen verschillende dingen aanlopen in de tijd dat ze bij scouting actief zijn. Ik hoop dat ik als vertrouwenspersoon mensen daarmee kan helpen. Soms heb je alleen een luisterend oor nodig die je in vertrouwen wat kan vertellen, en soms heb je hulp nodig om actie te ondernemen. Ik hoop dat ik er in al die gevallen voor jullie kan zijn, of dingen nou direct gerelateerd zijn of niet, je bent altijd welkom! Dus als er iets is, ook als je twijfelt of de vertrouwenspersoon jou kan helpen, neem dan vooral contact op mij, of mijn collega Helen!

Helen

Helen is de moeder van Christian, die bij de Verkenners zit. De vacature voor vertrouwenspersoon prikkelde haar en ze kijkt ernaar uit de functie te vervullen, vooral ook vanuit haar ouder-perspectief. Ook vindt ze het leuk om de functie samen te doen met Hanneke. Samen willen ze goed zichtbaar en goed bereikbaar zijn voor de club.