De Groep

Bij Scouting doe je een heleboel verschillende dingen. Je kunt een gezellig potje voetbal spelen, een kabelbaan bouwen, een computernetwerk opzetten of knutselen met karton (voor de kleintjes); het valt allemaal onder scouting. Het leuke is dat je elke week weer wat anders doet.

De ene week speel je bijvoorbeeld met elkaar een groot buitenspel, de volgende week bak je je eigen pannenkoeken op een houtvuur of leer je hoe je een tocht kunt lopen met een kompas. Alles is mogelijk!

De leiding van je speltak zorgt elke week voor een spannend, leerzaam, gevarieerd, maar vooral ook een leuk programma.

Als je wat ouder wordt is het niet meer de leiding die elke week het programma in elkaar zet, maar bereid je zelf je activiteiten voor. Zo kun je al je leuke ideeën waar maken, zolang het maar verantwoord is.

Leiding worden

Onze leidinggroep bestaat uit oud-leden, maar ook mensen die bij andere groepen op scouting hebben gezeten zelfs helemaal fris bij ons beginnen. We volgen het aannamebeleid van Scouting Nederland:

  1. We voeren een kennismakingsgesprek
  2. We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan
  3. Na ongeveer drie maanden hebben we nog een evaluatiegesprek

Ondertussen bekijken we samen welke skills (basiscompetenties) iemand al heeft of nog aan moet werken.

Zelf leiding worden? Mail ons!

Geen Bevergroep

Helaas hebben we door een ledentekort onze Bevergroep (kinderen van 5 tot 7 jaar) opgeheven. We hopen in de toekomst wel weer een gezonde Bevergroep te kunnen starten.