Jeugdfonds

Te weinig geld om de contributie te betalen?

Wil je lid worden bij scouting, maar is de contributie een probleem? Dan kan je een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport Amsterdam. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een stadspas hebt, een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport Amsterdam kan je helpen!

Hoe werkt het?

Een aanvraag kan:

1. Via een ‘intermediair’
    Dat is een ouder- en kindadviseur, een (gym)docent, maatschappelijk werker, jeugdzorgmedewerker. De aanvraag wordt samen met jou online ingediend.
  2. Via Stichting SINA
    Je doet dan online zelf een aanvraag. De intermediairs van stichting Samen Is Niet Alleen nemen contact met je op over de status van de aanvraag.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport Amsterdam vergoedt maximaal 300 euro voor contributie en attributen per scoutingseizoen. Voor Explo’s betekent dit dat je nog €37,50 moet bijleggen voor het hele jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt de bijdrage voor de contributie rechtstreeks aan de club betaald. Je ontvangt zelf geen geld.

Bevers, Welpen en Kabouters houden nog een bedrag over voor attributen. Heb je ook spullen nodig? Vraag die direct aan bij de aanvraag. Je ontvangt dan een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel of de sportclub zelf als daar attributen worden uitgegeven.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport Amsterdam? Lees hier verder.

Wat als ik in Diemen woon?

Het Jeugdfonds werkt per gemeente net iets anders. In deze PDF (0,2 MB) staat de uitleg voor kinderen uit Diemen.